Spaardoel

GOEDE DOEL 2017

Good Samaritan
Children’s Home Soweto
.

Dit weeshuis staat midden in een sloppenwijk in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Jaren geleden is het gestart door één vrouw met een paar kinderen. Inmiddels wonen in het weeshuis zo’n 70 kinderen en tieners van 0-19 jaar. Dit zijn kinderen die wees zijn of zijn verlaten door hun ouders. De kinderen krijgen maaltijden en onderwijs.

 

Er is geld nodig voor de volgende dingen:

  1. In het huis is dringend behoefte aan een nieuw meubilair in de eetzaal waar dagelijks de tieners en kinderen met elkaar eten. De inrichting voor 7 tafels met 14 banken kost € 1.200,00.
  2. Voor tieners die het niet redden om te studeren is land aangekocht. Op dat land worden kassen gebouwd zodat daar door de tieners groente en fruit kan worden geteeld. De tieners leren zo eigen inkomsten te vergaren en voor zichzelf te zorgen als ze op eigen benen moeten staan. De kassen kosten € 1.800,00 per stuk. Training kost zo’n € 500,00. Er is ruimte voor zo’n 20 kassen op het stuk land.
  3. In het kinderhuis is een bibliotheek in aanbouw. Daar zijn boeken, meubilair en andere materialen voor nodig om de kasten te vullen voor de kinderen en tieners. Met € 2.500,00 kunnen we veel betekenen.

Tijdens de jeugdweek zal op verschillende manieren uw bijdrage worden gevraagd voor dit weeshuis. Zij zullen ongetwijfeld erg blij zijn met uw gift!

Helpen jullie mee?

www.facebook.com/Sowetogoodsamaritan/